Bel ons

06 - 41 834 854 of
0345-682807

Vloerisolatie

Vloerisolatie aan laten leggen

Voor de vloerisolatie installeren wij het systeem met de Thermoskussens van Tonzon. Isoal is erkend verwerker van Tonzon.

Als eerste brengen wij een bodemfolie aan op de grond van uw kruipruimte. Daarna isoleren wij de onderkant van uw vloer met Thermoskussens van Tonzon. Deze kussens zijn gemaakt van een kunststof aluminiumfolie en fungeren als “gesloten luchtkamers”. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de stilstaande lucht in de kussens en door de zilverkleurige laag van de isolatiefolie wordt stralingswarmte gereflecteerd. Deze vorm van vloerisolatie geeft de hoogste isolatiewaarde en het meeste comfort. Door deze vloerisolatie heeft u geen koude voeten meer in de winter!

Voordelen vloerisolatie

Steeds meer mensen kiezen voor de vloerisolatie met de Thermoskussens van Tonzon. Dit systeem brengt dan ook veel voordelen met zich mee. Hieronder lichten wij negen voordelen toe:

Schone en droge kruipruimte

Omdat wij een bodemfolie aanbrengen, ontstaat er een droge en schone kruipruimte. Vocht krijgt niet de gelegenheid om de woning via de vloer binnen te dringen. De vloer en vloerbalken blijven droog waardoor kans op houtrot afneemt en betonvloeren blijven droog, waardoor we betonrot voorkomen. Ook de aanwezige leidingen die er lopen worden droog. Dit voorkomt toekomstige onderhoudskosten.

Passieve vloerverwarming

Na het aanbrengen van de vloerisolatie stijgt de vloertemperatuur en wordt deze minimaal zo warm als de omgevingstemperatuur. Zelfs de muren zijn warmer dan voorheen. Er wordt ook wel gesproken van passieve vloerverwarming. Nooit meer koude voeten dus! Meer weten over deze passieve vloerverwarming? Bekijk het onderstaande filmpje.

Snel terugverdienen door vloerisolatie

De investering die u doet in Tonzon-vloerisolatie en de benodigde bevestigingsmaterialen heeft u snel weer terugverdiend. U bespaart namelijk jaarlijks ongeveer 8 tot 10 m³ gas per vierkante meter. Dit scheelt bij een gemiddelde woning van 45m² al gauw zo’n €300 per jaar.

Garantie vloerisolatie

Het materiaal dat wij voor vloerisolatie gebruiken, is erg sterk en heeft een lange levensduur. Andere isolatiematerialen nemen vocht op uit de kruipruimte. Na verloop van tijd neemt de isolatiewaarde dan ook af. Tonzon vloerisolatie blijft altijd droog, zodat de isolatiewaarde niet afneemt. Ook niet als de buitenkant van de kussens in de loop der jaren stoffig worden. U krijgt 10 jaar fabrieksgarantie en 10 jaar garantie op het aanbrengen van de vloerisolatie.

Hoge isolatiewaarde

Tegen de onderkant van de vloer komen thermoskussens die zorgen voor een hoge isolatiewaarde. Onze vloerisolatie heeft een Rc-waarde van 3,8 m2 K/W, dit is hoger dan bij een nieuwbouwwoning. Daar ligt de waarde op een Rc van 3,5 m2 K/W. De Rc-waarde wordt gebruikt om de warmteweerstand uit te drukken in een getal. Hoe hoger deze waarde, hoe beter de isolatie is. Dit bespaart 15 tot 20 procent in de stookkosten. Als u vloerverwarming heeft, dan ligt de besparing zelfs tussen de 25 en 40 procent.

Gezonder leefklimaat door vloerisolatie

Door Tonzon vloerisolatie wordt uw vloer warmer en droger en krijgt u een gezonder leefklimaat in de woning. U heeft minder last van allergische klachten (omdat huisstofmijt niet van warme en droge omgevingen houdt). Daarnaast nemen zelfs reumatische klachten af.
Een bijkomend voordeel van het isolatiemateriaal is, dat het de huid bij aanraking niet irriteert en geen giftige stoffen bevat. Anders dan bij de meeste andere isolatiematerialen verwerken wij de Tonzon vloersolatie zonder speciale beschermende kleding.

Lagere stookkosten

Dankzij de passieve vloerverwarming kan de thermostaat een graad of twee lager. ‘s Ochtends warmt de kamer sneller op en omdat de vloer langer warm blijft kan ‘s avonds de verwarming eerder omlaag worden gezet.
De bodemfolie zorgt ervoor dat er vanuit de kruipruimte geen vocht meer in de kamer komt. Niet alleen heeft u een veel frisser binnenklimaat, ook hoeft u minder te ventileren. Dat scheelt energiekosten: u hoeft geen warmte meer te laten ontsnappen uit het ventilatieluikje.

Geen koudebruggen

Tonzon vloerisolatie is flexibel en eenvoudig te verwerken omdat de lucht pas na aanbrengen van het isolatiemateriaal wordt opgesloten. De Thermoskussens worden onderling met tape aan elkaar verbonden. Zo brengen we het materiaal naadloos aan, waardoor geen koudebruggen ontstaan. Bij andere isolatiematerialen zoals glaswol en steenwol is dit veel lastiger te realiseren.

Minder onderhoudskosten

Zoals eerder vermeld wordt uw vloer warmer en droger. Hierdoor voorkomt u toekomstige onderhoudskosten. Een droge vloer is beter voor de constructie of die nu van hout of van beton is gemaakt. Daarnaast worden leidingen die door de kruipruimte lopen droog en zullen niet meer roesten. U voorkomt hiermee vervelende lekkages.

Vloerisolatie onder een betonvloer in Culemborg

Meer weten over isolatie?

Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden graag uw vragen. Of bekijk de prijzenlijst voor vloerisolatie voor een indiciatie van de kosten. Als u nog meer wilt lezen over vloerisolatie, dan kunt u de volgende website bekijken.
Hier zie je de werking van passieve vloerverwarming van vloerisolatie