Bel ons

06 - 41 834 854 of
0345-682807

Gevelisolatie

Gevelisolatie met een voorzetwand

Er zijn verschillende manieren van gevelisolatie. Isoal doet dit met een voorzetwand. Traditioneel worden houten of metalen staanders aan de binnenzijde van uw muur geplaatst. Tussen de staanders wordt dan vaak een minerale wol aangebracht en het geheel afgewerkt met een beplating wat meestal een gipsplaat is.

Tonzon gevelisolatie

De Tonzon gevelisolatie is ook een voorzetwand alleen wordt deze anders opgebouwd (zie de illustratie). In plaats van houten of metalen staanders worden koudebrug-onderbrekers gebruikt in combinatie met houten latten. Tussen de koudebrugonderbrekers en houten latten worden telkens thermosheets gespannen. Afhankelijk van de gewenste isolatiewaarde worden meerdere sheets en dus ook meerdere stilstaande luchtlagen van ieder 20 millimeter aangebracht. Ook hier wordt na de laatste sheet het geheel afgewerkt met een plaatmateriaal (meestal een gipsplaat).

Gevelisolatie kent hetzelfde principe als de toepassing van alle Tonzon materialen: de lucht wordt opgesloten tussen twee reflecterende lagen en vormt zo een goed isolerende deken.

Gevelisolatie met een voorzetwand

Gevelisolatie met een voorzetwand

Energiebesparing door gevelisolatie

De zogenaamde koudebrug-onderbrekers zijn blokjes drukvast isolatiemateriaal waar vier tot zes keer minder warmte doorheen gaat dan bij hout. U maakt zo een voorzetwand die thermisch en akoestisch ‘zweeft’ van de buitenmuur en u veel energie bespaart.

De isolatiewaarde hangt af van het aantal sheets die gebruikt worden in combinatie met het aantal luchtlagen. Bij toepassing van drie of vier sheets wordt al een Rd van circa 2,75 m²KW behaald.

Deze gevelisolatie kan toegepast worden bij steenmuren maar ook bij spouwmuren, zelfs als deze al gevuld zijn met isolatiemateriaal.