Bel ons

06 - 41 834 854 of
0345-682807

Dakisolatie

Dakisolatie laten aanbrengen

Hoewel dakisolatie voor bestaande daken op verschillende manieren mogelijk is, doet Isoal dit vanaf de binnenkant. Dakisolatie vanaf de buitenkant is namelijk nogal ingrijpend.

Alle dakpannen moeten hiervoor van het dak gehaald worden, dan wordt de isolerende beplating erop geplaatst en tenslotte moeten de pannen weer teruggelegd worden op het dak. Ondanks dat dit een goede dakisolatie is, zijn er hoge kosten mee gemoeid en moeten er diverse aansluitdetails opgelost worden. Wij raden u daarom aan te kiezen voor dakisolatie vanaf de binnenkant.

Dakisolatie vanaf de binnenkant

Isolatie van het dakbeschot vanaf de binnenzijde kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door gebruik te maken van traditionele isolatiematerialen zoals glaswol en steenwol. Wij gebruiken de thermosheets van Tonzon en ATI. Hiermee wordt met het minste ruimteverlies de hoogste isolatiewaarde verkregen. Tevens zorgen wij met dit systeem voor een winddicht dak. U profiteert hiervan omdat in de winter de warmte langer binnen blijft en in de zomer de zonnewarmte niet door het dak naar binnen dringt.

Isolatiewaarde dakisolatie vanaf de binnenkant

De isolatiewaarde van deze vorm van dakisolatie hangt af van de hellingshoek van het dak en het aantal sheets dat gebruikt wordt in combinatie met het aantal luchtlagen. Wij adviseren om vier sheets en vier luchtlagen toe te passen waar u bij een hellingshoek van 45 graden een Rc-waarde van ongeveer 2,5 m²/KW behaalt. De Rc-waarde wordt gebruikt om de warmteweerstand uit te drukken in een getal. Hoe hoger deze waarde, hoe beter de isolatie is.

De opbouw van de dakisolatie gebeurt met koudebrug-onderbrekers en houten latten. Tussen de koudebrugonderbrekers en houten latten worden telkens thermosheets gespannen. Afhankelijk van de gewenste isolatiewaarde brengen wij meerdere sheets en dus ook meerdere stilstaande luchtlagen van ieder 20 millimeter aan. Na de laatste sheet werken wij tenslotte het geheel af met een nette gipsplaat.

Dakisolatie doen wij aan de binnenzijde van uw dak tevens met Tonzon isolatiefolie

Meer lezen

Wilt u meer lezen over de voordelen van dakisolatie of bent u nieuwsgierig geworden hoe dit aangelegd wordt? Dan kunt u tevens een kijkje nemen op de website van Milieu Centraal.